Ta reda på vatten och avlopp går på tomten

Du vet att du har rinnande vatten i huset där du bor. Vet du var ledningarna på tomten går någonstans? Om inte borde du ta reda på det om något skulle hända. Får du en kraftig vattenläcka inne på din tomt måste tomten grävas upp för att hitta rören. Har du förberett med en karta över ditt rörsystem behöver rörmokarna inte gräva upp lika mycket om de vet exakt var de ska leta. Vill du kontakta rörmokare för att få tips.

Bor du i ett äldre hus med gamla rör för vatten och avlopp kommer du förr eller senare att bli tvungen att byta dessa. Oftast är de av galvaniserat järn vilket har en begränsad hållbarhetstid. Då om inte förr blir det aktuellt att leta reda på var rören går på tomten. I äldre hus när vattenförsörjning ordnades var det inte så noga med att sätta dit avstängningskranar på enskilda VVS-artiklar.

Om du har det så hemma kan det bli stora bekymmer om det börjar läcka vatten någonstans. Därför bör du se till att du har avstängningsventiler på dina vattenledningar. Det minskar skadorna avsevärt om ett läckage uppstår.