Varje dag eller varannandags dusch

Du är inte ensam om att undra över hur ofta man ska duscha. Svaret är dock inte helt svart eller vitt, utan kan variera från person till person. Här nedan går vi igenom några saker du kan tänka på.

Anpassa efter hudtyp och ålder

Hur ofta du bör duscha beror inte bara på hur aktiv livsstil du har, utan det finns flera andra saker som spelar roll. Din hudtyp och ålder kan var faktorer som har stor påverkan på hur tätt du bör hålla mellan varje dusch. Du som har en torr hy gör bäst i att inte tvätta dig med tvål för ofta. I värsta fall kan du torka ut huden ännu mer och drabbas av eksem.

När du blir äldre kan din hy bli mer känslig och det är också vanligt att den blir torrare än innan. Även då är det alltså bra att inte överdriva hur frekvent du duschar. Ofta kan det då räcka med att duscha varannan dag.

Välj skonsamma produkter

För att ta hand om din hy är det viktigt att välja skonsamma produkter som vårdar din hy. Speciellt om du har behov av att duscha ofta. Shoppa loss på nätet och få kvalitetsprodukter levererade direkt hem till brevlådan.