Bygg en altan med inbyggd pool

Går du i tankar om ett poolbygge på altanen? Att bygga en pool med ett trädäck runt omkring är vanligt eftersom det är både praktiskt och snyggt. För att skaffa det som behövs kan du kika vidare här.

Skaffa bygglov på kommunens hemsida

Det är klokt att som allra första steg i din byggplanering se till att en ansökan om eventuellt bygglov eller marklov blir inskickad. Reglerna ser olika ut beroende på var du bor. Oftast ska detta ske genom din hemkommuns hemsida. Sedan kan du i lugn och ro skrida till verket med detaljplaneringen medan ansökningsprocessen rullar på.

Bygga själv eller lägga ut

Den vanligaste modellen av inbyggd pool är att ställa poolen på grusmark och sedan bygga upp trädäcket runt omkring, när poolbygget är klart. Du väljer själv hur du vill gå till väga – om du vill bygga själv eller leja ut. Vilken väg du än tar så se till att ha en ordentlig detaljplan klar, innan du påbörjar projektet.

Lägg upp en plan

Det är också viktigt att sätta en rimlig tidplan och budget. Du kan behöva justera planeringen under arbetets gång, men det är bra att ha något att utgå ifrån.