Bygga en liten bastu vid stugan

Om du är en av de lyckliga som har ett sommarställe vid en sjö så ska du naturligtvis bygga en liten bastu vid stugan. Det första du bör göra innan innan du sätter i gång är att kolla upp huruvida du behöver bygglov eller om det bara är att sätta upp din bastu där du vill ha den.

Om du fått grönt från den kommun där din stuga står så kolla in på nätet vilken bastu som kan passa dig bäst. Den kanske inte behöver vara så stor utan det kan räcka med en liten rackare som du bygger så nära vattnet du bara kan. Sorselestugan har ett brett sortiment av timmerstugor och färdiga bastu som du enkelt kan montera upp själv. De kommer som byggsats och en ritning så det är svårt att misslyckas.

Val av bastuaggregat kan vara det som är svårast. Så klart så är ett vedeldat bastuaggregat som ger dig den behagligaste värmen. Men så klart så väljer du det som du vill ha. Finns det el draget där din bastu ska stå så kan ett elektriskt bastuaggregat vara det som passar bäst. Se då till att du kan styra din bastu från huvudstugan och köra igång din bastu när det passar dig.