Skydda din fastighet

Sommaren innebär för dig som fastighetsägare att många av dina hyresgäster kommer åka i väg på semester. Det kan därför vara bra att ta till försiktighetsåtgärder för att skydda dig och dina hyresgäster från ovälkomna besökare under sommarmånaderna. Idag tänkte vi därför tipsa om olika sätt som du och dina hyresgäster kan göra detta på.

Vi börjar med ytterdörren. Detta är det första hinder eventuella tjuvar stöter på och det är därför bra om det tar stopp för de redan där. Att byta till en bra dörr med rejäla lås kan därför vara en bra investering. Tjuven får det då svårare att ta sig in och du och dina hyresgäster kan med gott samvete åka på semester i sommar. För att undvika att obehöriga tar sig in trapphuset kan också ett kodlås eller liknande vara bra att installera. På så sätt försvårar det ytterligare för inkräktare.

Det kan också vara smart att upplysa sina hyresgäster om olika sätt de kan förebygga på. Att till exempel be grannarna ta in posten kan vara ett sätt för att tjuven inte ska få veta att ingen är hemma. Man kan också sätta lampor eller till och med en musikspelare på timer för att ge sken av att någon är hemma. Du kan också lämna en del saker framme i hemmet. Kanske lite disk i diskhon så det verkar som ni bara är borta på ett kort ärende?

Lås in värdesaker som nycklar och pass. Tjuven kommer nog hitta de om de tar sig in och det kan därför vara bra att låsa in de för att försvåra ytterligare. Förvara heller aldrig bilnycklar och liknande lättillgängligt vid ytterdörren. Det underlättare visserligen för dig när du ska iväg men också för tjuven som snabbt kan ta sig in genom ytterdörren och rycka åt sig nycklar eller plånböcker.