Dags att bygga fritidshus

För ett par generationer sedan byggdes det väldigt många sommarstugor i Sverige som ett resultat av längtan till landet och längre semester på sommaren. Dessa sommarstugor har därefter gått i arv. Men för dig som saknar ett ärvt sommarhus och så är finns det bara två val om du vill njuta av ett eget landställe, det är att bygga eller köpa.

Beroende på hur du föreställer dig ditt boende så är att bygga eget inte alltid en dyr och dålig idé, sorselestugan har ett bra utbud av fritidshus. Många gånger är äldre sommarstugor antingen dyra eller i behov av omfattande omvårdnad som kan resultera i stora kostnader. Kanske har du funnit en plats som du älskar men inte haft någon tur i husletandet. Då är det inte en dum idé att istället leta efter en tomt, även om det kanske inte finns någon till salu i området så kanske du kan fråga runt i bygden efter en tomt eller en möjlighet att köpa en avstyckad tomt från en markägare. Det är en del administration involverat i att stycka av en tomt till försäljning, men det är ingen omöjlighet.

En faktor som kan bara avgörande är bekvämligheten som du önskar. Krävs det rinnande vatten, el och avlopp eller finns det något av detta som du kan tänka dig att avstå. Att dra vatten, el och avlopp är kostsamt men kan du tänka dig en förbränningstoalett, hämta vatten i dunkar eller njuta av brinnande ljus istället för tv så kan drömmen vara både billigare och närmre än du tror. Det kanske känns otänkbart att avstå något av detta, men det är värt att ha i åtanke att vi lever mycket av våra liv utomhus under sommaren. Om du känner dig osäker så kanske du kan fundera på att hyra en sommarstuga med mindre bekvämligheter för att prova på. När du väl bestämt dig så är det bara att påbörja byggprocessen till ditt egna ligga paradis.