Rent hem med rent vatten

Här i Sverige så har vi den stora förmånen att på de flesta ställen ha rent vatten hemma, det är en självklarhet för oss och vi tänker inte så mycket på det. Vi spolar en liten stund och vi får ett glas med klart, kallt och gott vatten som vi direkt kan dricka. Vi använder oss av vatten dagligen till matlagning, vi tvättar oss och får ett rent hem med rent vatten.

water

Vårt svenska vatten kontrolleras regelbundet och det är relativt höga krav på som Livsmedelsverket satt på vårt dricksvatten. Vattnet ska vara fritt från bakterier och andra ämnen som kan ses hälsofarliga. Utan vatten så skulle vårt liv bli rätt knepigt, vi tar för givet att det ska finnas där.

Städning

cleaningVatten används när vi städar våra hem antingen själva eller anlitar någon annan som gör det åt oss. Med rent vatten så blir vårt hem rent, utan vatten så blir det svårt att skura och torka av våra golv därhemma. Fönsterputsningen skulle bli svår om man inte hade vatten med för att utföra detta.

Matlagning

coockingNär vi lagar mat så kan vatten ha en stor innebörd, vi kokar vår pasta i vatten och vid bakning så kan vatten vara en viktig ingrediens för att mjöl, jäst och salt ska bli till den deg som ska jäsas och gräddas. Många dricker vatten till maten och en varm sommardag så kanske vi vill blanda en god jordgubbssaft i en stor tillbringare för att släcka törsten.

Hygien

showerEn dusch på morgonen gör att man vaknar till och viktigt för att hålla en bra hygien, vi tvättar oss efter våra toalettbesök och efter vi smutsat ner oss när vi varit i exempelvis grönsakslandet. Vi är i stort behov av vatten för vår dagliga hygien och det är inte alltid vi tänker på det. Det är först när vi står där utan som vi inser hur viktigt vårt vatten är,