Ett säkert badrum

Vattenskador är en av de farligaste och dyraste sakerna som kan hända i en fastighet. Det enda som klår det är en brand. Så om du vill slippa bråka med försäkringsbolagen över en vattenskada i framtiden, behöver du ha ett säkert badrum. 

Tätskikt

I äldre hus är det svårt att veta om tätskikten bakom kaklet håller måttet eller ens finns där. Tätskikt har en begränsad livslängd precis som allt annat, problemet är att det enda sättet att veta är att förstöra tätskiktet och kolla inunder. Köper du ett hus med renoverat badrum ska då be att få se papper på att hantverkaren har följt branschreglerna. Om du planerar på att renovera badrummet rekommenderar vi att du inte tacklar tätskiktet själv utan anlitar proffs som gör jobbet åt dig och kan lämna garanti. Det kostar så klart mer men vilken mäklar som helst kommer att intyga att en badrumsrenovering nästan alltid betalar av sig själv i värdehöjningen på huset. För en liten billigare renovering kan du välja plastmatta som också agerar tätskikt. Då är det väldigt lätt att se om tätskiktet går sönder eftersom tät- och ytskikt är densamma.

Inredningen

Själva inredningen kan du också säkra upp. Äldre toaletter kan spricka och handfat kan bli spröda och gå sönder. Om materialen i badrummet är gamla kan du byta ut det mot nya. Som bonus får du även en budgetrenovering av badrummet. För att vara säker på att försäkringen gäller ska du använda produkter som är godkända av Säker Vatten. Det betyder att produkten uppfyller rätt krav för att installeras i våtrum. Vem som helst kan installera ett nytt handfat eller en toalett, men du får så klart en liten extra garanti om du anlitar någon som gör det åt dig.